http://pdp.rs.ba/borenovic-snsd-pokazao-da-im-nije-ni-stalo-revizije-presude/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић вечерас је рекао да је намјера СНСД-а и странака владајуће већине у Републици Српској била да се од ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије направи фарса.

Лицемјерно је да у спорном закључку и не помиње ревизија пресуде, јер њима до ње није ни стало. У том закључку се све помиње осим ревизије пресуде, што значи да властима у Републици Српској није стало до тог питања – тврди Бореновић након што је гласовима владајуће већине у Републици Српској усвојено 12 закључака у вези с ревизијом пресуде.

Споран је био каже закључак у којем:

„НСРС позива представнике Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да искористе сва правна и политичка средства у циљу онемогућавања доношења било каквих одлука на нивоу заједничких иституција БиХ, све док се не ријеше витална питања Републике Српске, као што су акта у вези са Судом и Тужилаштвом БиХ, рјешавање питања имовине и друга питања“.

-У том закључку се тражи строга блокада у раду заједничких институција БиХ, што значи и оних од које се очекује и да ријеше проблем с аранжманом с ММФ-ом, на којем инсистира Република Српска, као и на рјешењу за руски дуг, акцизама – указао је Бореновић и пита шта би било с Реформском агендом.

Тврди да је жеља посланика Савеза за промјене била да подрже јаке закључке Народне скупштине Републике Српске, али без угрожавања интереса Републике Српске и њених грађана.

-Није интерес Републике Српске да живот стане – указао је увјерен да се неће провести закључци које су вечерас у парламенту изгласали посланици владајуће већине.

 

Повезане вијести:

ПДП РС