http://pdp.rs.ba/borenovic-sa-morin-kormak-politicka-stabilnost-kao-preduslov-ekonomskog-napretka/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић разговарао је данас у Бањалуци са америчком амбасадорком у БиХ Морин Кормак o актуелнoj политичкoj и економскoj ситуацијi у Републици Српској и БиХ.

На састанку је наглашено да су Дејтонски мировни споразум и уставно уређење Босне и Херсеговинe са Републиком Српском и Федерацијом БиХ добар оквир за развој и напредак БиХ.

Бореновић се захвалио америчкој амбасадорки за њено често присуство у Бањалуци и Републици Српској на обиљежавању значајних датума за Републику Српску, попут помена жртвама из 2.свјетског рата у Доњој Градини, као и подршку коју амбасада кроз пројекте пружа локалним заједницама у Републици Српској.

Лидер ПДП упознао је америчку амбасадорку са намјером да значајан акценат партијског дјеловања у наредном периоду буде стављен на нове програмске политике, рад кроз програмске савјете и Политичку академију за младе и да се ПДП озбиљно припрема за изборе са стручним и одговорним људима који ће радити на обнови Републике Српске.

ПДП има јасне циљеве – политичка стабилност као предуслов економског напретка и стварање здравог окружења у друштву ‎уз владавину права и медијске слободе. Један од највећих изазова,поред економских реформи, како је рекао предсједник Бореновић, биће заустављање негативних демографских трендова, одлазак становништва из Републике Српске и пронаталитетна политика.

Састанак је одржан у просторијама Партије демократског прогреса у Бањалуци, састанку су присуствовали и генерални секретар Перица Бундало, предсједник економског савјета Јелена Тривић, потпредсједник младих Драшко Станивуковић, директор политичке академије Милко Грмуша и шеф канцеларије америчке амбасаде у Бањалуци Едвард Галагер.
Бањалука, 28. јули 2017.

Информативна служба

ПДП-а

Повезане вијести:

ПДП РС