http://pdp.rs.ba/borenovic-sa-dolom-u-briselu/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је разговарао са Жозефом Долом, предсједником Европске народне партије (ЕНП) у средишту ЕНП-а у Бриселу. Током састанка је истакнута улога ПДП-а и народњачких странака на европском путу БиХ и напори који се чине да се друштво у Републици Српској и БиХ економски реформише, као и потреба да се власт више бави рјешавањем животних проблема грађана, а мање политичким тензијама.

Бореновић и Дол су сагласни да су европска опредјељења БиХ исказана кроз скоро подношење апликације за чланство у ЕУ, изазови озбиљне борбе против тероризма, корупције и организованог криминала, као и одговор на мигрантску кризу теме које захтијевају озбиљан, одговоран и бескомпромисан приступ.

Говорећи о значају регионалне сарадње, предсједник Бореновић је указао на важности што скоријег рјешавања питања чланства Српске напредне странке премијера Вучића у ЕНП-у, како би народњачке партије добиле важног и кредибилног партнера на простору Западног Балкана.
Договорено је да се у БиХ у априлу организује регионална конференција народњачких партија Западног Балкана уз присуство Жозефа Дола, предсједника ЕНП-а, најјаче и владајуће европске политичке групације која окупља преко 70 странака десног центра из цијеле Европе.

Током дводневног боравка Бриселу делегација ПДП-а, у којој је поред предсједника Бореновића и међународни секретар Саша Милановић, учествоваће у раду Политичке Скупштине Европске народне партије.

IMG_3549