http://pdp.rs.ba/borenovic-rtrs-ne-ispunjava-zadatak/

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић оцијенио је данас да Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/ не поштује програмска начела да служи у интересу јавности, чиме не испуњава свој основни задатак, док уређивачком политиком ради мимо закона.
Бореновић је током расправе у Народној скупштини Српске о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о РТРС-у рекао да ова медијска кућа, како каже, ради једнострано, противно промоцији основних права и слобода, да је пристрасна, зависна и нетачна, те да не провјерава истинитост вијести.

„Са разним квазианалитичарима и назови стручњацима протеклих 15 дана подстицала је на немире и давала непровјерене и лажне информације у ударним терминима. Са правом можемо говорити о одговорности кључних људи РТРС-а и сматрамо да постоје десетине разлога за увођењем принудне управе у ту медијску кућу“, навео је Бореновић.

Посланик СДС-а Недељко Гламочак рекао је да су у протеклих неколико година ово четврте измјене Закона о РТРС-у да би се дало простора да РТРС постане јавни сервис свих грађана, оцијенивши да ће „и ово бити узалуд“.

Он каже да је РТРС постао „партијски сервис под контролом једне партије, чија пропаганда ће се појачати увођењем другог канала“.

Посланик СДС-а Миладин Станић сматра да свака измјена закона у овој области нема никаквог смисла због неспровођења закона у РТРС-у и тешке материјалне ситуације у том јавном сервису.

Он је у име СДС-а затражио смјену директора и пословодства РТРС-а.

Повезане вијести: