http://pdp.rs.ba/borenovic-protesti-opozicija/

Нервозна реакција предсједника РС Милорада Додика на најаву опозиције о организовању мајских протеста показује сав очај у којем се налази режим у РС. Страх од властитог народа посљедња је режимска и диктаторска фаза, оцијенио је  предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Подсјећамо, Додик је изјавио да ће, на дан када опозиција у РС буде организовала протесте због тешког социјално-економског стања у РС, и власт организовати контрапротесте против њих, јер су „издајници, који нису добро дошли у РС“.

„Још неколико овакавих Додиковим изјава, па ћемо имати 100.000 људи на протестима! Оваквим изјавама Додик само иритира и вријеђа грађане. Овако нервозна реакција показује да су захтјеви за протестима оправдани“, казао је Бореновић.

Интересантно питање, сматра он, биће и то ко ће учествовати на евентуалним контрапротестима у организацији власти у РС.

„Да ли ће Додик извести на улицу све тајкуне који су опљачкали грађане РС за милијарде КМ, па ће на контрапротестима бити разни ‘радишићи’, ‘ђурићи’, ‘станковићи’, који ће на тај начин чувати своје и позиције режима у РС“, констатовао је Бореновић.

Бореновић је најавио да ће представници Савеза за промјене наредних дана конкретизовати своје активности у вези са протестним окупљањима грађана РС.

„Убијеђени смо да је исправно ово што радимо. Грађани очекују да заједно са њима на миран и демократски начин искажемо незадовољство стањем у РС. То се неминовно треба десити у мају“, закључио је предсједник ПДП.

Повезане вијести: