http://pdp.rs.ba/borenovic-pozvao-dodka-da-ne-namece-sankcije-srpskoj/

Лидер Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић позвао је данас предсједника Републике Српске Милорада Додика да не призива санкције Српској и не увлачи је у додатне проблеме, који могу дугорочно угрозити Републику Српску и њене грађане.

“Знамо да није угодно бити под санкцијама једне од најмоћнијих земаља и нимало не ликујемо што су уведене Милораду Додику” нагласио је Бореновић.

Додика позива да нађе начин да не буде проблем Српској и на тај начин покаже да заступа интересе свог народа. Највећа одговорност сада је на Додику, да одлучи у којем правцу ће ићи. Да ли ће да настави да води своју борбу у коју ће увући и Српску, што је дугорочно изгубљена битка, или ће наћи начин да покаже да, ако је он проблем, неће бити проблем Република Српска – рекао је Бореновић.

Напоменуо је да је Додик данас у обраћању јавности, након санкција САД-а, изнио своје ставове, а не ставове Републике Српске и све то не смије ни на који начин да произведе евентуалне дугорочне посљедице по Републику Српску.

Након што је Додик „зарадио“ санкције САД-а, предсједник ПДП-а је поново поставио питање да ли је то „резултат“ рада скупо плаћених лобистичких кућа, па и оних из Америке.

“Постављам питање Додику гдје су потрошени новци грађана Републике Српске, око 30 милиона КМ буџетских средстава, датих у протеклих шест година за лобистичке куће Владе Републике Српске? Шта су радили ти лобисти и да ли су било шта радили или је то само било ‘растаљивање’ између оних који су омогућили да се тај новац извуче из буџета Републике Српске – рекао је Бореновић.

САД је јуче предсједнику Републике Српске увео санкције, јер је, како су образложили, пријетња провођењу Дејтонског споразума.

Повезане вијести: