http://pdp.rs.ba/borenovic-potpuno-smo-spremni-za-izbore/

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић биће кандидат те странке за једну од двије кључне функције на предстојећим општим изборима – предсједника ентитета Република Српска или српског члана Предсједништва БиХ, потврђено је данас у Бањалуци на сједници Главног одбора ПДП-а.

На сједници Главног одбора ПДП-а утврђена је изборна и програмска платформа ПДП-а под називом „Обнова Српске“ с циљем стварања мирне будућности за све грађане БиХ, као и економски снажног и модерног РС-а.

Бореновић је рекао да је Главни одбор странке утврдио и кључне носиоце листа за НСРС и Парламентарну скупштину БиХ, на којима су, осим њега, и Перица Бундало, Милан Шврака, Игор Црнадак.

„Ми ћемо наредних седмица конципирати изборне листе које ће обезбиједити побједу и значајно учешће у власти на нивоу Републике Српске и БиХ након избора. Потпуно смо спремни за изборе и имамо озбиљне намјере да направимо најбољи резултат од оснивања странке“, тврди Бореновић.

На питање да ли су сагласни да СДС има право „првог избора“ када је ријеч о кључним позицијама, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао да очекују да се о томе одреде и друге странке Савеза за промјене, јер је веома битно ко ће бити заједнички кандидати.

„Очекујемо да се о томе одреди и СДС и надам се да ће врло брзо изаћи са званичним ставом својих страначких органа. Очекујемо да наредних дана у разговору са странкама опозиције дефинишемо ко је други кандидат“, навео је Бореновић.

Повезане вијести:

ПДП