http://pdp.rs.ba/borenovic-pokazali-smo-kako-se-brani-srpska/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је данас да су предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак активностима које су предузели поводом догађаја у вези са захтјевом за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу против Србије на најбољи начин показали како се брани Република Српска.

„То је за сваку похвалу и на најбољи начин показује како се брани Република Српска и интерес српског народа, уз пуно поштовање Дејтонског споразума као гаранта постојања Српске“, рекао је Бореновић на сједници Општинског одбора ПДП-а Србац.

Бореновић је оцијенио да је све што су тим поводом предузели Иванић и Црнадак, који су функционери ПДП-а, имало позитиван одјек међу грађанима.

Он је рекао Срни да је на сједници Општинског одбора ПДП-а разговарано о стању у Српцу, које карактерише низ проблема као што је немогућност отварања привредних капацитета, велики одлив грађана у потрази за послом, те проблеми које изазива задужење општине.

Бореновић је навео да је ПДП на протеклим локалним изборима остварио запажен резултат у општини Србац, али да ће због консталације политичких односа и снага у локалном парламенту у наредном периоду дјеловати као опозиција.

„Остављамо србачки Дом здравља, установу коју је водио наш кадар, са позитивним пословањем и тиме показујемо како се може коректно и професионалном водити здравствена установа“, рекао је Бореновић.

Он је додао да је данашњи састанак редовна страначка активност и да ће руководство ПДП-а у наредних мјесец дана обићи све општинске одборе у Републици Српској, гдје ће са својим члановима разговарати о актуелној сиутацији у Српској, БиХ, али и проблемима у локалним заједницама.

(Срна)

Повезане вијести:

ПДП РС