http://pdp.rs.ba/borenovic-podrska-medojevicu/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и лидер црногорског Покрета за промјене Небојша Медојевић разговарали су данас телефоном о сарадњи двије партије, у оквиру Међународне демократске уније (IDU), као и о стању у региону.

Медојевић је Бореновића информисао о могућности да му на сутрашњој сједници Административног одбора скупштине Црне Горе буде скинут посланички имунитет, с циљем хапшења и прогона.

Саговорници су констатовали да је очигледно да се ради о политички мотивисаној и координисаној акцији против опозиције и да прогон политичких неистомишљеника није добар за демократију и развој демократских принципа.

Предсједник Бореновић је нагласио да ће пратити дешавања и изразио очекивање да ће Медојевић, као освједочени борац против корупције и аномалија у друштву, издржати притиске.

Партија демократског прогреса и црногорски Покрет за промјене чланице су Међународне демократске уније (IDU), свјетске политичке организације партија центра и десног центра, која је такође званично реаговала и осудила притиске.

Повезане вијести:

ПДП