http://pdp.rs.ba/borenovic-podnijecemo-interpelaciju-narodnoj-skupstini/

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић најавио је данас на Палама да ће Народној скупштини Републике Српске поднијети другу интерпелацију, која ће се односити на стање у здравственом и пензионом систему.

„Интерпелацију ћемо поднијети како би добили одговор од Владе Републике Српске на бројна питања у вези са финансијским стањем када је ријеч о исплатама пензија, све већег дефицита који се остварује између прикупљених доприноса и онога што је потребно за исплату пензија на годишњем нивоу“,

рекао је Бореновић Срни након посјете Удружењу пензионера Пале.

Он тврди да све више расте дефицит у финансирању пензија и да је то нешто што оптерећује буџет Републике Српске.

„У Удружењу смо размијенили мишљења о актуелном стању која се односе на пензионерску популацију, њихова очекивања и о томе како ПДП види рјешење проблема у пензионом систему Републике Српске“, навео је Бореновић. Он каже да проблеми нису ријешени јер се из буџета директно исплаћују пензије путем трезора.

Бореновић сматра „да би било потребно ићи са изузетно храбрим мјерама“ како би се зауставило све веће неплаћање доприноса и како би се на тај начин побољшала финансијска слика и износ потребан за исплату пензија.

 

Повезане вијести:

ПДП РС