http://pdp.rs.ba/borenovic-pobijedicemo-na-narednim-izborima/

Сада можемо да уђемо у једну релаксацију политичких односа и обнове међусобног повјерења како би кроз разговоре покушали стварати такав амбијент у којем ће се одлуке доносити унутар институција. Ми се морамо припремити за период послије Додика, за једну свеобухватну обнову Републике Српске и економски и социјално али и морално, казао је за ТВ1 предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Говорећи о одлуци Суда у Хагу да одбаци захтјев за ревизију пресуде тужбе БиХ против Србије, Бореновић је рекао да је очекивано и логично.

„Мислим да је веома добро што се десило брзо јер је зауставило даљу ескалацију тензија. Сада можемо да уђемо у једну релаксацију политичких односа и обнову међусобног повјерења како би кроз разговоре покушали стварати такав амбијент у којем ће се одлуке доносити унутар институција“, казао је лидер ПДП-а.

Додао је да ће појединци поред моралне, сигурно морати сносити и политичку одговорност.

„За мене је било врло непријатно изненађење да је господин Софтић (Сакиб) знао да нема легитимитет да буде агент Босне и Херцеговине у овом спору и да је о томе био обавјештен у мају прошле године, што је знао и бошњачки члан Предсједништва. Онда се поставља кључно питање – зашто су ишли у такву врсту активности која је изазвала проблеме“, казао је Бореновић.

Истакао је да је Иванићево (Младен) размишљање о цијелом случају било исправно.

„Ревизија је ванредни правни лијек и нови случај. Нови случај захтијева нову легитимацију и господин Иванић је стално инститирао на томе да институције треба да доносе своје одлуке и да стоје иза њих – додао је Бореновић.

Казао је како Додик није успио искористити задњу кризу.

“ Ми се морамо припремити за период послије Додика, за једну свеобухватну обнову Републике Српске и економски и социјално али и морално. Након сљедећих избора убјеђен сам да ћемо побиједити на изборима и да ћемо у наредних неколико мјесеци успјети да наметнемо животне теме према грађанина“, навео је Бореновић.

Извор: Вијести.ба

Повезане вијести:

ПДП РС