http://pdp.rs.ba/borenovic-petrovic-je-vec-za-sest-mjeseci-vlasti-nanio-stetu-trebinju/

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић изјавио је данас у Требињу да је градоначелник Лука Петровић у првих шест мјесеци свог мандата већ начинио штету Требињу тјерајући инвеститоре из овог града. С друге стране, Петровић је Срни казао како Бореновић шири дезинформације не спомињући при својим оцјенама „буџетску дубиозу коју су оставили ПДП и Славко Вучуревић“.

У прилог својим тврдњама Бореновић истиче да је срамота то што је донација Владе Чешке у Требињу заустављена.

„Потенцијалне међународне агенције полако преиспитују начин улагања у Требиње, ту нема напретка када су у одређени европски фондови у питању и то је све одговорност Луке Петровића, који зна само да квари. Требиње ће то схватити и казниће ту политику човјека који својом глупошћу, ароганцијом и бахтошћу и игнорантским односом чини штету Требињу“, казао је Бореновић који је данас у Требињу присуствовао шестом Сабору ПДП-а.

На сабору изабрано је 67 чланова градског одбора ПДП-а.

Актуелни предсједник Градског одбора у Требињу и потпредсједник ПДП-а Славко Вучуревић нагласио је да су му амбиције да ПДП буде прва политичка снага у Требињу. Вучуревић вјерује да је то могуће, те наглашава да у томе рачуна на грађане Требиња који желе да мијењају набоље стање у граду.

„Желимо да не отпуштамо раднике, да не производимо сиротињу, већ да отварамо нова радна мјеста и наставимо оно што смо започели – низ инвестиционих пројеката.

Нажалост, то је ова власт прекинула и са жаљењем могу да кажем да је градска управа за шест мјесеци одвратила седам милиона марака донација средстава које смо ми претходно били договорили. Ту је Влада Чешке, УСАИД, ИПА фондови, а Требиње је испало из свих ИПА фондова. ПДП ће, иако није у власти овдје, доприносити да се инвеститори опет врате у овај град. Ми желимо новац донатора који ће служити интересима грађана Требиња, а не интересима појединаца, те политици криминала и корупције“, казао је Вучуревић.

Сабору ПДП-а у Требињу присуствовали су и члан Предсједништва БиХ из РС Младен Иванић, министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, представници градских одбора ПДП-а из источне Херцеговине, те коалициони партнери ове партије.

У Требињу тренутно траје јавна трибина под називом “Куда иде Српска” на којој говоре члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, те потпредсједник ПДП-а Славко Вучуревић.

Стање у РС из дана у дан све лошије.

“Ово је једна од лошијих Влада РС. Укупан дуг РС је достигао скоро шест милијарди марака. Срамота је да грађани РС по глави становника дугују 4.700 КМ, а у Федерацији БиХ је тај дуг 2.900 КМ.

То показује да је Влада РС константним задуживањем удвостручила укупан дуг. Невјероватно је да имамо 251.000 пензионера, а свега 245.000 запослених у РС и једини смо у овој регији који имају више пензионера него запослених. Синдикална потрошачка корпа је у 2017. години мања за 25% него што је била 2007. године. То су показатељи који су заиста суморни”, навео је Бореновић.

Додао је да ће ПДП и коалициони партнери покренути иницијативу за изгласавање неповјерења Влади РС.

“Један врло стручан тим младих људи ради на припреми образложења које ће бити једна врста црне књиге у којој ће бити наведено шта је то Влада РС урадила економији РС”, појаснио је Бореновић.

Николија Бјелица

Повезане вијести:

ПДП РС