http://pdp.rs.ba/borenovic-oslobadjanjem-orica-ulazimo-u-fazu-nepovjerenja-u-pravosudje/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић оцијенио је да одлука Суда БиХ – којом је некадашњи командант такозване Армије БиХ Насер Орић ослобођен оптужбе за злочине над српским заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године, показује да се улази у фазу потпуног неповјерења у правосудне институције.

„Ова одлука показује да улазимо у једну фазу потпуног неповјерења у институције које требају да чувају и штите истину“, рекао је Бореновић.

Он је додао да је срамотно да је човјек који је крив и одговоран за страдања огромног броја Срба данас ослобођен.

„Правда је можда спора, можда није у датом моменту достижна, али смо убијеђени да ће правда кад-тад добити правни и нормални епилог“, истакао је Бореновић.

Он је осудио овакву одлуку Суда БиХ, коју сматра скандалозном.

Суд БиХ ослободио је данас првостепено команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића по свим тачкама оптужнице за злочине над српским ратним заробљеницима на подручју Сребренице 1992. године.

Орића и Мухића оптуженица је теретила да су 1992. године у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба – Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

Агенције

Повезане вијести: