http://pdp.rs.ba/borenovic-o-popisu-u-bih/

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић изјавио је синоћ да очекује од политичких представника хрватског и бошњачког народа да утичу на то да буде повучена одлука о попису у БиХ, тј, јединственом програму обраде података пописа становништва, домаћинстава и станова.

Бореновић на јавној трибини Општинског одбора ПДП-а у Броду истакао да је одлука о попису у овој форми непримјерена и неприхватљива, јер даје лажне податке.

„ПДП ће охрабрити све оне који желе да ова одлука буде повучена и стављена ван снаге“, рекао је Бореновић.

О попису са Владом Републике Српске

Он каже да је ПДП „жестоко реаговао“ у вези са питањем пописа и сматра да оно мора бити решено заједно са политичким факторима у Федерацији БиХ.

Бореновић је рекао да ће наредних дана бити решено питање протокола адаптације Споразума о стабилизацији и придруживању, што је „кључна ставка“ за даљи европски пут БиХ.

„Очекује се да се о овом питању изјасни Влада Српске“, рекао је Бореновић и додао да ће се у складу са ставом Владе Српске понашати и српски представници у заједничким институцијама БиХ.

Опозиција уједињена

Председник Општинског одбора ПДП-а Брод Горан Плавшић истакао је да ПДП функционише као опозиција у Скупштини општине Брод и да ће у складу са коалиционим договором подржати заједничког кандидата за начелника из Савеза за промене.

Повезане вијести: