http://pdp.rs.ba/borenovic-nemamo-pravo-odustati-od-trke-za-spas-srpske/

Опозиција у Републици Српској прикупила је довољан број потписа народних посланика и сутра ће предсједнику НС Републике Српске и званично предати захтјев за сазивање посебне сједнице НС Републике Српске на којој би се гласало о неповјерењу Влади Републике Српске.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП рекао је да има стотину разлога због којих би Влади Републике Српске требало изгласати неповјерење наглашавајући да је данас више пензионера него запослених, да је 30 одсто пао животни стандард и да је природни прираштај у паду 35 одсто.

„Данас је годину дана од великих протеста и овај дан има симболику. Немамо право да одустајемо од трке за спас Републике Српске и не искључујемо могућност да у финишу изађемо поново на улице“, рекао је Бореновић.

„Припремили смо један квалитетан материјал који заслужује расправу. Влада Републике Српске није испунила задатак“, рекао је Вукота Говедарица, предсједник СДС.

Драган Чавић, предсједник НДП рекао је да је ова Влада корупцију увела као правило понашања од шалтера до предсједника Републике Српске. Он је рекао да да је од 2012. године на име отплате дуга отишло преко 3,5 милијарди КМ с тим да је само на камате отишло 400 милиона КМ истовремено подсјећајући да су двије банке које су пропале прогутале 600 милиона КМ.

„Милион је разлога да ова Влада треба да оде. Кап која је прелила чашу је да се Влада одлучила д продаје националне ресурсе. Имамо информације да се спрема продаја Електропривреде“, рекао је Чавић истичући да ће Влада Републике Српске све урадити да материјал не дође на сједницу.

Он је такође нагласио да није искључена могућност да се ван парламентарном борбом, односно протестима смјењује Влада Републике Српске.

Повезане вијести: