http://pdp.rs.ba/borenovic-ne-skrivajte-se-iza-opozicije/

Посланик ПДП-а Бранислав Бореновић оптужио је данас предсједника Републике Српске Милорада Додика да се скрива иза опозиције, умјесто да проведе скупштинску одлуку о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ.

У обраћању Парламенту у вези стављања ван снаге одлуке о референдуму, Бореновић је упитао Додика зашто тражи подршку опозиције само на том питању, а није на бројним другим.

„Нисмо добили одговор на питање шта се догодило да ви након двије године повлачите одлуку о референдуму. Немате право да тражите став опозиције, већ имате обавезу да поштујете Народну скупштину и одлуку коју сте усвојили 2015. Ваша је обавеза да се не кријете иза било кога и проведете одлуку“, рекао је Бореновић.

Упитао је како то да је Додику сада битна подршка Адама Шукала или неког другог посланика опозиције, које је, како је напоменуо, претходно омаловажавао и сматрао небитним.

Цитирао је шта је Додик говорио прије двије године, увјеравајући да ће референдум бити проведен, без обзира што опозиција није гласала за ту одлуку.

Претходно је Милорад Додик најавио је да ће до наредне године предложити измјене и допуне Закона о референдуму, којима ће бити дефинисано да је кривично дјело непоштивање одлука Народне скупштине РС-а.

Та одредба примјењивала би се, каже, од 2019., а тиме би се, наводи, заштитила РС.

 

Повезане вијести:

ПДП РС