http://pdp.rs.ba/borenovic-ne-idemo-na-sastanak-kod-dodika/

Представници Партије демократске прогреса (ПДП) неће се одазвати сутрашњем састанку који је сазвао предсједник Републике Српске Милорад Додик како би заузели став о предложеној адаптацији Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП), уочи сједнице Предсједништва БиХ, 27.јула.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић је рекао да не види разлог зашто би било ко од њих ишао на састанак код Додика, који има политичку могућност да провјери став с кључним представницима власти у Српској, у којој нема никога из ПДП-а.

Он је нагласио да Влада Републике Српске треба да сублимира ставове својих министарстава и свих других надлежних о том документу, а у складу с тим ставом ће се, каже, понашати и други представници Српске, па и српски члан Предсједништва БиХ из Младен Иванић.

„Одговорност је на Додику и владајућим странакама у Републици Српској да дају став о адаптацији ССП-а. Након тога нека га саопште или лично кажу Иванићу, али не сматрамо да он или било ко други из ПДП-а треба да иде на састанак код предсједника Републике Српске“, навео је Бореновић.

Предсједник ПДП-а је подсјетио да је ова странка ранијих година упозоравала да није добро што Република Српска није искористила средства које је међународна заједница нудила, па и кроз грантове, за прилагођавање домаће пољопривреде конкурентнијим условима.

Након сједнице Главног одбора ПДП-а, Бореновић је рекао да је дата подршка напорима члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да се „заустави фарса везана за попис становништва у БиХ те да се искористе сви политички и други напори да се повуче одлука директора Агенције за статистику БиХ о јединственом програму обраде пописних резултата“.

Очекују, додао је Бореновић, да се искористе све могућности како би се заштитили интереси Републике Српске и српског народа, али, додао је, и свих других народа у БиХ.

„Не треба нам фалсификован, нетачан и лажан попис становништва“, рекао је Бореновић.

GO1

Повезане вијести: