http://pdp.rs.ba/borenovic-na-skupstinama-naroda-o-kljucnim-temama/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да су странке опозиције онемогућене да у Народној скупштини Републике Српске износе своје ставове о кључним извјештајима који показују гдје се данас налази Република Српска, те да ће о томе са грађанима разговарати на „скупштинама народа“.

„Ми желимо са грађанима да кроз скупштину народа остваримо директну комуникацију и да им јасно поручимо шта смо ми то хтјели на сједници парламента Републике Српске, шта то пише у ревизорском извјештају и шта су то кључне области о којима ми као народни посланици желимо да говоримо грађанима“, рекао је Бореновић новинарима.

Он је као кључна навео економска и демографска питања, здравствени и пензиони систем Српске, борбу против корупције и криминала, као и генералну политичку стабилност.

Бореновић је истакао да је сасвим легитимно да се о тим питањима разговара са грађанима и да не зна „откуда толики страх у владајућим странкама од грађана“.

Он, који у Добоју присуствује програмској конвенцији Савјета младих ове партије, најавио је да ће прва јавна трибина са грађанима бити организована у Бањалуци у понедјељак, 25. септембра.

Бореновић је најавио да ће 7. октобра бити одржан Конгрес ПДП-а на којем ће се усвојити програм обнове Републике Срспке, а један тематски дио биће посвећен перспективи младих људи како би се спријечио одлазак са ових простора.

Предсједник Савјета младих ПДП-а Никола Дроњак најавио је да ће се дефинисати смјернице даљег рада, између осталог, запошљавање и самозапошљавање, борба против непотизма, реформа постојећег образовања, демографска обнова Републике Срспке и дигитализација друштва.

Повезане вијести:

ПДП РС