http://pdp.rs.ba/borenovic-na-samitu-idu/

  Предсједник ПДП Бранислав Бореновић учествује на дводневном самиту Међународне демократске уније (IDU) у Шри Ланки која окупља 50 странака десног центра из цијелог свијета.

Samit IDU

Током самита, којем присуствују премијери бројних држава, лидери партија и посланици, велика пажња посвећена је безбједности и борби против тероризма. Усвојена је и декларација којом се позивају земље Западног Балкана да јачају сарадњу у борби против корупције и криминала, без вршења политичког притиска на безбједносне службе.

Бореновић је говорио о економско-политичким приоритетима за које се залаже ПДП, борби против корупције и криминала и спремности да примијенимо најбоље свјетске праксе, с циљем креирања просперитетног и уређеног друштва.

IDU је највећа политичка организација која окупља партије десног центра из цијелог свијета, а ПДП је једина партија из Републике Српске која је већ десет година члан.

Јуче је у чланство ове асоцијације примљена највећа странка на свијету, Народна странка из Индије (BJP) која званично има 110 милиона чланова, а сљедећи сусрет чланова асоцијације договорен је за 21. јули у Кливленду у Сједињеним Америчким Државама, на Конвенцији републиканаца.

 Borenovic i Dzon Ki, premijer Novog Zelanda i predsjednik IDU

 

Повезане вијести: