http://pdp.rs.ba/borenovic-na-konferenciji-internacionalne-demokratske-unije/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић борави у Минхену на конференцији Извршног комитета Интернационалне демократске уније, свјетске политичке организације партија десног центра.

Говорећи о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, Бореновић је током конференције рекао да је неопходно наставити са економским реформама, примјеном усвојеног механизма координације и ефикасно радити на испуњавању Упитника како би БиХ у року од двије године добила кандидатски статус за чланство у Европској унији.

Бореновић је нагласио да је Дејтонски мировни споразум највећа вриједност којом се чува двоентитетска структура БиХ и конститутивност народа, те обезбјеђује могућност развоја и напретка Републике Српске, ФБиХ и БиХ.

Предсједник ПДП је рекао да је, и поред тешких политичких дебата и међусобног неразумијевања, пут према ЕУ најбољи правац у којем ‎се треба кретати како би се достигли потребни стандарди и критеријуми, од чега ће највећу корист имати грађани.

ПДП је једна од 87 чланица ИДУ, међу којима су амерички републиканци, њемачке CDU и CSU, шпанска Народна партија, грчка Нова демократија, британска Конзервативна партија… Домаћин данашњег састанка је Хришћанско-социјална унија (CSU) Баварске.

Повезане вијести: