http://pdp.rs.ba/borenovic-mladi-su-najvazniji-potencijal-srpske/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да су млади најважнији потенцијал Републике Српске који треба максимално искористити, истичући да је ПДП отворен за младе људе.

Бореновић је уочи сусрета са младим у Источном Сарајеву рекао да је веома важно чути шта они мисле о будућности на овим просторима и о политикама ПДП-а.

„Ми немамо шансе за развој Републике Српске ако млади људи не буду остајали овдје и не буду све више учествовали у креирању одређених потенцијала Републике Српске. Наша је намјера да на вечерашњој трибини и током разговора са омладином Источног Сарајева чујемо њихове поруке, размишљања и виђења њихових будућих дјеловања“, изјавио је Бореновић.

Он је најавио да ће младима Источног Сарајева представити шта су политике ПДП-а, чиме и како хоће да их анимирају да се више баве политиком која ће се, уколико се они не буду њом бавили, она бавити њима.

„ПДП је отворен за младе људе и сваким даном све више их улази у ову странку. У Републици Српској и БиХ ми убједљиво имамо најмлађе Предсједништво странке по просјечној старости“, рекао је Бореновић.

Он је истакао да ова странка има методологију рада са младима путем Политичке академије која све више добија на важности, те додао да већ у септембру креће нова генерација Политичке академије ПДП-а.

„Едукацијом желимо да креирамо будућу генерацију младих људи, да их спремимо за све изазове са којима ће се суочавати Република Српска која има озбиљне економске, социјалне и моралне проблеме. Нама је најважније да Република Српска буде јака, да је обновимо, а можемо је обновити само са карактерним, озбиљним, квалитетним, одговорним и стручним младим људима који имају своју улогу и у ПДП-у и у Српској и друштву у којем живимо“, додао је Бореновић.

Програм менаџер Политичке академије ПДП-а Ања Петровић рекла је да је циљ стварање нове генерације политичара која ће имати основно образовање везано за уређеност земље, вођења кампање, наступа према медијима.

„Ова политичка академија није везана само за чланове ПДП-а. До сада смо организовали двије генерације, а планирамо организацију и треће па, овом приликом, позивам младе да се пријаве“, навела је Петровићева.

Осим вечерашњег састанка са младим из Источног Сарајева, Бореновић ће сутра посјетити канцеларију Удружења пензионера Пале, а требало би да разговара и са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем.

Фото: APV studio

Повезане вијести:

ПДП