http://pdp.rs.ba/borenovic-milorad-dodik-prenosi-nadleznosti-sa-srpske/

Бранислав Бореновић позвао је Милорада Додика да не замајава народ позивима на национално јединство, док истовремено преноси надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, у банкарском сектору.

„Отимање надлежности и њихово пребацивање са Српске на ниво БиХ је већ отрцана фраза, поготово ако долази од предсједника Српске“,

категорично поручује лидер ПДП-а.

„И то зато што, док прича о законима којима ће поједине належности наводно вратити у првобитно стање, он посљедњих дана заједно са својим коалиционим партнерима и Владом Српске преноси надлежности са Српске на државни ниво у банкарском сектору“, тврди Бранислав Бореновић.

О евентуалном састанку са Милорадом Додиком о овој теми за сада нема ни говора.

Што се тиче касарне у Хан Пијеску и њеног књижења, Бранислав Бореновић поручује да „би то питање требало да се ријеши заједно са комплетним проблемом књижења војне имовине“.

На констатације Драгана Чавића да опозициони блок мора да прецизира своје дјеловање унутар Савеза за промјене, предсједник ПДП-а одговара да је то извјесно, али да то „не говори ни о каквом разједињавању“.

Бореновић тврди и да опозиционо дјеловање никада није било упитно. Као и да ће „Савез за промјене и све странке ући потпуно спремне у наредне изборе“.

 

Повезане вијести: