http://pdp.rs.ba/borenovic-mi-smo-u-stvari-jedna-dusa-jedno-tijelo-dvije-drzave/

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић оцијенио је да везе између политичких странака у Републици Српској и Србији морају бити много интензивније, те да је најбољи начин да то повезивање граде млади људи.

Бореновић је рекао Срни да ће млади људи за пет-десет година сигурно бити стуб још боље сарадње Србије и Српске која има много већу снагу него што то дјелује на папиру.

Он је прије почетка предавања на Политичкој академији Социјалдемократске партије Србије /СДПС/ истакао да ПДП размишља да направи још тјешње везе између политичких странака, односно да организују заједничке курсеве за младе из странака у Србији и Српској, јер је то најбољи начин да се граде будуће везе.

Бореновић је напоменуо да се у Републици Српској већ годинама организује Политичка академија ПДП-а, те да му је драго што ће искуство подијелити са СДПС-ом с обзиром на то да су политички различити, односно да представљају лијеви и десни центар.

Према његовим ријечима, то не смије да ограничава да се разговара о политичким процесима, посебно о политичкој едукацији, јер млади заслужују много више простора у политичким странкама и треба их активно укључити.

Говорећи о манифестацији “Дани Српске у Србији”, која је јуче почела, Бореновић је оцијенио да је од велике важности да Република Српска буде присутна не само у Београду, већ у другим градовима у Србији.

“Ми смо у ствари једна душа, једно тијело, а двије државе. Те манифестације приказују тековину српског народа који живи у Српској и Србији и то је једна трајна тековина коју треба чувати, градити, на њој инсистирати. Треба да буде у континуитету 365 дана у години”, рекао је Бореновић.

Посланик у Скупштини Србије СДПС-а Јасмина Каранац рекла је Срни да се данас одржава први модул Политичке академије СДПС-а, у којој учествује 25, углавном младих чланова те партије.

“Србији је потребно знање и политичка култура, а ми смо препознали ту потребу. Зато смо направили `школицу` за наше кадрове, да би своје знање могли да примене сутра на терену, на функцијама које су им поверене”, навела је Каранац.

Она је додала да ће у оквиру Академије бити одржана четири модула до краја године, на којима ће предавачи углавном бити из региона.

(Срна)

Повезане вијести:

ПДП РС