http://pdp.rs.ba/borenovic-merkelova-upoznata-sa-stanjem-u-bih/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић током конгреса Хришћанско-демократске уније (CDU) у Есену, разговарао је са њемачком канцеларком Ангелом Меркел и бројним парламентарцима и званичницима владајуће партије у Њемачкој.

Истакнута је снажна подршка европском путу Босне и Херцеговине, као и провођењу реформи с циљем економског развоја и напретка.

Бореновић је захвалио канцеларки Меркел на подршци и пажњи према изазовима са којима се суочавамо на евроинтегративним и реформским процесима у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

На конгресу је, уз велику подршку и овације делегата, потврђено лидерство Ангеле Меркел чиме се омогућава кандидовање на изборима 2017. године за четврти канцеларски мандат и наставак вођења једне од најјачих свјетских економија.

borenovic-merkel-2

ПДП РАВНОПРАВАН ПАРТНЕР УНУТАР ЕВРОПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ

Током обраћања конгресу, канцеларка Меркел је истакла значај солидарности у рјешавању мигрантске кризе, успостављању европске безбједоносне стратегије, креирању стабилности, пуне транспарентности у раду и поштовању закона и правила али је ипак највећи акценат посветила економском развоју Њемачке и наставку доношења мјера којим ће се још додатно смањити незапосленост, повећати привредни раст, подстаћи развој малих и средњих предузећа и оснажити сектор информационих технологија како би јака Њемачка била предуслов и за јаку Европску унију.

Присуство предсједника Бореновића на конгресу CDU учвршћује позицију ПДП-а као равноправног и уваженог партнера унутар Европске народне партије, највеће организације партија центра и десног центра у Европи.

Повезане вијести:

ПДП