http://pdp.rs.ba/borenovic-lakse-naci-izgovor-nego-prihvatiti-odgovornost/

„Нису сви политичари исти, нити су све странке исте. Свако носи свој терет одговорности јер носи одређену подршку грађана“, казао је за Н1 Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Будућност коалиције на државном нивоу? Да ли ће Вијеће министара дочекати наредне изборе?

„Не постоји парламентарна већина за ново Вијеће министара које треба да ради свој посао без обзира да ли је Извјештај прошао или не. То им је законска обавеза. Вијеће министара ће остати у овом облику нешто више од годину дана јер имају доста тога за испунити због чега су изабрани. Доста коректно су радили свој посао и доста ствари је урађено. Можда некад заборављамо поменути добре ствари које су урађене у овом саставу Вијећа министара“, казао је Бореновић у разговору за Н1 и додао:

„Имплементиран је Правилник о лијековима и остаће додатних 30 милиона у џеповима грађана, на примјер. Европски пут иде одређеним интензитетом, међутим постоје политички изазови којих ће бити. На то се не треба посебно обазирати, него свако треба да ради свој посао и подноси извјештај о томе шта је урадио“, сматра Бореновић.

Када је ријеч о коалицији на државном нивоу, ко су бољи савезници?

„Није добро говорити у правцу с ким је боља сарадња, ми морамо правити договор у којем ће учествовати сви. Требамо сви да радимо заједничким снагама да бисмо то што смо договорили провели до краја и да производимо резултат за добробит грађана који живе у цијелој БиХ“, истакао је Бореновић.

Казао је, такође, да се пречесто користи флоскула да су сви политичари исти, што није случај.

„Нису сви политичари исти, нису све странке исте. Свако носи свој терет одговорности јер носи одређену подршку грађана. Сваког ко није радио добро грађани требају казнити на изборима“.

Радни ручак код Драгана Човића?

„Ми смо одмах казали да немамо намјеру да разговарамо у том формату гдје ће бити Додик и рекли смо да нема потребе да будемо на том састанку. Састанак са људима из опозиције који праве проблеме на државном нивоу је бесмислен и ту нећемо да учествујемо. Такав начин организовања састанка у овом моменту није баш најбољи. Састанци у којима ћемо сједати заједно са људима који су против функционисања заједно на државном нивоу је бесмислен“, додао је Бореновић.

Још је коментарисао наредни период на политичкој сцени БиХ.

„Очекујем да се у наредном периоду смирују политичке страсти и говори о томе шта се урадило, а не да се тражи изговор за нерад и лоше резултате код неког другог. Увијек је лакше било наћи изговор, а тешко прихватити одговорност и рећи да резултати нису такви какви се очекивало“.

Комплетан интервју погледајте овдје

ПДП