http://pdp.rs.ba/borenovic-izmjenama-zakona-prestati-sa-izbornom-kradjom/

Партија демократског прогреса (ПДП) залаже се за измјену Изборног закона БиХ како би био ефикаснији, а избори поштенији, те за истовремено одржавање локалних и општих избора, рекао је предсједник ПДП Бранислав Бореновић на вечерашњем састанку проширеног страначког Општинског одбора у Братунцу.

Бореновић је са групом посланика ове странке у Народној скупштини Републике Српске и градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем одговарао на питања чланова ове странке, које су упознали о актуелној политичкој ситуацији у Српској и БиХ.

Он је навео да су вечерас пренијели окупљенима да је унутар владајуће коалиције на нивоу БиХ покренута иницијатива и формирана радна група која ради на припреми измјена Изборног закона БиХ.

– Настојаћемо да се дође до консензуса да се изврше измјене и да се Изборни закон учини поштенијим, а да изборна воља грађана буде крајњи резултат избора, а не манипулације, крађа и трговина, што доводи до све слабијег одзива грађана на изборе – рекао је Бореновић.

Он је истакао да ће се радити на измјени тог закона, али да је неизвјесно када ће до тога доћи.

Осврћући се на недавно ванинституционално покретање тужбе БиХ против Србије, Бореновић је констатовао да је цио случај завршен тако што је предсједавајући Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП Младен Иванић понизио бошњачког члана Бакира Изетбеговића и показао како се води одговорна државничка политика.

– Овим је ПДП послао јасну поруку свим грађанима БиХ да је потребна озбиљност, мудрост и одговорност у државничким пословима и да се само тако можемо носити са изазовима у наредном периоду – поручио је Бореновић.

Бореновић је истакао да су данашњи састанак организовали ради пружања подршке врха партије Општинском одбору ПДП у Братунцу, који добро ради, као и председнику Одбора Сњежани Стојановић.

– Желимо да кажемо да смо ми опозиција у Братунцу, али да је Стојановићева незаконито и насилно смјењена са мјеста директора Дома здравља, иако је показала како се може успјешно водити здравствена установа у Републици Српској јер је од великог губиташа братуначки Дом здравља довела у ситуацију да позитивно послује – рекао је Бореновић.

Он је позвао Стојановићеву и Општински одбор ПДП да не одступају од принципа и страначких начела, те да истрају, додавши да очекује да ће брзо доћи вријеме да кадрови ПДП управљају кључним ресурсима у Братунцу.

Сличан састанак са странчким чланством Бореновић ће са сарадницима вечерас одржати и у Шековићима.

Повезане вијести:

ПДП РС