http://pdp.rs.ba/borenovic-izetbegovizev-istup-pokazatelj-frustracija/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да је иступ бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића на конференцији за новинаре у Београду показатељ фрустрација и недостатка политичке културе.

Бореновић је оцијенио да је иступ Изетбеговића у току заједничке конференције за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем био недипломатски и непотребан.

“То показује да бошњачки народ има проблем са лидерством и да им очигледно недостаје човјек који би се са потпуно рационалним, добросусједским односом, побринуо да цијели регион иде напријед”, рекао је Бореновић.

Он је поручио да је за сарадњу неопходно да све стране имају људе који су довољно мудри и разумни да пружене руке сарадње прихвате на обострану корист.

Бореновић је констатовао да је понашање српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића показало како озбиљан и мудар политичар треба да се односи државничи према својим обавезама.

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић јуче је у току заједничке конференције за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем демантовао наводе који се односе на питање Косова, а које је само неколико минута прије изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Повезане вијести:

ПДП РС