http://pdp.rs.ba/borenovic-izetbegovic-namjerava-da-povede-bih-u-veliku-krizu/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да најављено покретање ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид представља веома штетну и лошу одлуку Бакира Изетбеговића, који очигледно има намјеру да поведе БиХ у једну велику кризу.

„Изетбеговић без било каквог новог аргумента покреће ревизију тужбе против Србије која ће нас вратити назад и која ће зауставити БиХ наредних неколико седмица и мјесеци“, рекао је Бореновић Срни.

Он је рекао да очекује да што прије буде оспорена таква врста ревизије и да се стави тачка на нешто што су Изетбеговић и људи окупљени око њега потпуно беспотребно урадили у овој бесмисленој и штетној одлуци.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио да је ће сљедеће седмице бити поднесен захтјев за покретање ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

Он је навео да је већина учесника данашњег савјетовања у Сарајеву, којем су присуствовали представници бошњачке политичке, вјерске и невладине заједнице, дала подршку иницијативи за подношење захтјева за покретање ревизију пресуде.

Повезане вијести:

ПДП РС