http://pdp.rs.ba/borenovic-i-vigemark/

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић разговарао је данас у просторијама партије у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком о актуелним политичким питањима у БиХ.

Саговорници су се сложили са потребом што скоријег приближавања БиХ Европској унији.

Бореновић је, говорећи о европском путу Републике Српске и БиХ, рекао да је неопходно да што прије буду искориштени сви позитивни елементи интегративног процеса како би грађани Српске и БиХ имали могућност кориштења расположивог новца кроз европске фондове.

wigemark

Он је такође рекао да је механизам координације добра основа за креирање заједничког става БиХ у којима би Република Српска имала важну улогу и у којој нити једна одлука не би била донесена без става Српске.

Апликација за чланство БиХ у ЕУ треба да буде искориштена за свеобухватне економске реформе и стварање друштва у којем би грађани РС и БиХ, бар по животном стандарду, достизали ниво развијенијих европских друштава, рекао је Бореновић.

Бореновић је поновио став ПДП да питање доношења одлука Уставног суда БиХ треба у што скорије вријеме ријешити, како би се избјегло доношење одлука прегласавањем, на штету било којег народа, те да ПДП остаје при ставу да 9. јануар треба наставити славити као Дан Републике.

 

 

Повезане вијести: