http://pdp.rs.ba/borenovic-i-ivanic-razgovarali-sa-dzozefom-dolom/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и почасни предсједник ПДП Младен Иванић разговарали су данас у Сарајеву са предсједником Европске народне партије Џозефом Долом.

Тема разговора била је актуелна политичка ситуација у Републици Српској и БиХ, европски пут и изазови који нам предстоје на том путу, а током разговора посебан нагласак је био на плановима које ПДП има за наредни период.

Партија демократског прогреса је већ 14 година члан Европске народне партије.

Предсједник и почасни предсједник ПДП информисали су лидера ЕПП о рјешењима које ПДП нуди за побољшање живота у Републици Српској, као и са Програмом обнове Републике Српске који ће бити промовисан на Осмом програмском сабору ПДП у суботу, 7. октобра у Бањалуци.

Овим документом ПДП је дефинисао рјешења за кључне животне проблеме у Републици Српској и исказао снажну опредијељеност за обнову ресурса којима располажемо.

Предсједник ЕПП Џозеф Дол нагласио је да није задовољан степеном напретка у БиХ и да треба направити анализу ко за то сноси одговорност.

Предсједник Бореновић и почасни предсједник Иванић информисали су предсједника Дола да је ПДП већ понудио документ којим би било заустављено бављење темама из прошлости и смирене тензије, а БиХ би се окренула темама које се тичу стабилности и мирне будућности.

Повезане вијести:

ПДП