http://pdp.rs.ba/borenovic-i-bundalo-u-nevesinju/

У оквиру редовних активности обиласка општинских одбора, предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић боравио је у Невесињу гдје је, заједно са народним послаником Перицом Бундалом, упознао локални одбор са циљевима странке у наредном периоду.

Бореновић каже да је циљ да се посјете сви општински одбори и да се са члановима ПДП-а на локалу разговара о основним проблемима у Српској. Осврнуо се и на рад одбора странке у Невесињу.

,,Ово је један од наших најстабилнијих одбора који показује један квалитет у локалној скупштини. Врло су активни, конструктивни. Иако су опозиција од њих се има шта чути и мислим да свака власт треба да чује рјешења која нуди ПДП”, рекао је Бореновић уз констатацију да власт на нивоу РС-а нема слуха за приједлоге који долазе из њихових редова.

Бореновић се осврнуо и на политичку ситуацију у Српској и БиХ рекавши да је ова веома важна година за ПДП, година у којој желе да покажу да су стабилана и квалитетна политичка опција.

,,Желимо да се ухватимо у коштац са највећим изазовима са којима се РС и БиХ суочава. Младен Иванић одлично ради свој посао као члан предсједништва, министар Црнадак је прилично активан као и остали кључни људи у заједничким институцијама”, казао је.

Бореновић је коментарисао тренутну ситуацију у Херцеговини, рекавши да је након обиласка општина уочио тешку економску ситуацију, али је истакао да Херцеговина посједује ресурсе са којима је у могућности да буде замајац развоја, како себе тако и Републике Српске.

,,Херцеговина има два изузетно важна природна потенцијала, шумско богатство и хидро потенцијал. Мислим да су ти ресурси кориштени да се појединци одрже на власти, више него да се оствари добит са којом би се могле финансирати све потребе које има Херцеговина”, каже он.

Предсједник ПДП се осврнуо и на, све чешће помињано, укрупњавање опозиционе сцене у Српској, рекавши да је тај процес већ покренут и да је ПДП странка око које се окупљају мање политичке опције.

,,Ми нисмо имали ниједно напуштање из нашег посланичког круга што показује да смо стабилни и јаки. Ми желимо да се око нас прави укрупњавање политичке опозиционе сцене”, Каже Бореновић и додаје да мора да се смањи број политичких опција како би се постигло квалитетније политичко дјеловање.

Брза цеста мора служити развоју источног дијела Српске

Бореновић се осврнуо на руту којом би требала проћи брза цеста истакавши да ће из ПДП-а инсистирати да се прво сагледају приоритети у путној комуникацији.

,,Мислим да је овај дио Српске приоритет у путној комуникацији. Ми не смијемо запоставити ниједан дио Српске, нарочито не Херцеговину која је много пута била занемарена и кроз извлачење ресурса и кроз лоше сагледавање потреба овдашњег становништва”, каже Бореновић и додаје да би траса пута преко Вишеграда омогућила нове инвестиције у овај дио РС-а.

Одборник у невесињској скупштини и члан ПДП- а Синиша Килибарда каже како је ова посјета значајна јер долази у периоду пред изборе у мјесним заједницама и у тренутку када ПДП у Невесињу дјелује опозиционо.

,,Ми у невесињској скупштини дјелујемо опозиционо, али ова власт није усвојила ништа од наших приједлога. Ми ћемо и даље наступати као конструктивна опозиција која ће подржати све добре идеје са њихове стране. Мислим да је до сада ова власт разочарала своје гласаче што ће се видјети већ на наредним изборима, када ће њихова политичка запошљавања бити кажњена”, каже Килибарда и истиче да им много значи данашња посјета јер имају могућност да изнесу своје мишљење о будућем дјеловању странке.

ПДП РС