http://pdp.rs.ba/borenovic-dogovorio-sa-covicem-izmjene-zakona-ne-zadiru-u-srpsku/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић усагласили су се данас да било какве измјене Изборног закона БиХ или активности везане за имплементацију ставова ХДЗ-а не задиру у Републику Српску, ни политички, ни територијално.

Бореновић је нагласио да је то врло важно, као и да се зауставе било какве приче везане за територијалну реорганизацију БиХ.

„Охрабрује ме чињеница да су коалициони партнери у Федерацији БиХ /ФБиХ/, посебно ХДЗ и СДА, близу договора око измјена Изборног закона у вези са избором чланова Предсједништва БиХ, што је добро како би се односи унутар ФБиХ подигли на виши ниво“, рекао је Бореновић Срни након састанка.

Према његовим ријечима, односи унутар ФБиХ су искључиво између партнера у том ентитету и ни у ком случају не могу имати утицаја на Српску.

Бореновић је додао да се разговарало и о потреби да се у мирној и сталоженој атмосфери ријеши питање страних судија у Уставном суду БиХ, да Уставни суд треба да одражава такво стање да ће у тој институцији бити домаћи људи, што треба афирмисати у наредном периоду.

„Сагласили смо се и да је европски пут БиХ приоритетан и да би ту сви требали дати свој допринос како бисмо на бази компромиса и разговора постигли то да економска ситуација буде боља“, додао је Бореновић.

Повезане вијести:

ПДП РС