http://pdp.rs.ba/borenovic-dodik-targetira-nepodobne-gradonacelnike-i-nacelnike/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас да очекује да се предсједник Републике Српске Милорад Додик извини зато што, како је навео, „објављује такозване црне књиге и таргетира неподобне начелнике, градоначелнике и људе који припадају другим политичким опцијама и на тај начин показује да он није предсједник свих грађана“.

Бореновић је изразио забринутост информацијом да кључни људи из полицијских структура не комуницирају са начелником Теслића и нарушеном безбједношћу у овој локалној заједници.

„Позивам полицију Републике Српске и Министарство унутрашњих послова да хитно истраже ове немиле догађаје и дају одговор зашто се то дешава у Теслићу. Ако то не ураде брзо, са разлогом ћемо сумњати да је овђе ријеч о политички мотивисаним нападима који нас неће зауставити у нашој политичкој демократској борби“, рекао је Бореновић данас у Теслићу.

Уколико то изостане, Бореновић најављује да ће ПДП на састанку опозиционих странака наћи рјешење како да се боре против тога.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић осудио је паљење аутомобила предсједника теслићког одбора ПДП- а Радојице Тодића, оцијенивши га као посљедњи у низу догађаја који додатно нарушава већ угрожену безбједност грађана у овој локалној заједници и који има политичку позадину.

Миличевић је на данашњој конференцији за новинаре, којој је присуствовао и предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, позвао све релевентне органе и полицијске структуре Српске да бескомпромисно и непристрасно приведу истрагу до краја и приведу почиониоца и налогодавца, без обзира о коме је ријеч.
Он је подсјетио да је то друго паљење возила у протекла два и по мјесеца у Теслићу, када је пред почетак изборне кампање запаљено возило одборника СДС-а Невена Мајсторовића.

Миличевић, који је предсједник Главног одбора Српске демократске странке, навео је да је прије 15 дана извршена провала у стан предсједника теслићког одбора ДНС-а Маринка Ђукића, као и да су се десила два случаја премлаћивања од којих је посљедњи над средњошколцем Богданом Ракићим извршен на крајње суров начин.

Предсједник Општинског одбора ПДП-а Теслић Радојица Тодић навео је да је након оштећења возила забринут за личну и безбједност породице, захваливши за подршку Миличевића и Бореновића.

Из добојског Центра јавне безбједности Срни је потврђено да је у току истрага наведеног случаја којег је поступајући тужилац окарактерисао као оштећење туђе ствари.

Из полиције наводе да је пожар на возилу који се догодио у сриједу, 9. новембра око 00.35 часова пријавила Територијална ватрогасна јединица.

Увиђај су провели припадници Полицијске станице Теслић уз асистенцију инспектора за противпожарну заштиту из Добоја

Повезане вијести:

ПДП РС