http://pdp.rs.ba/borenovic-dodik-odlazi-u-politicku-proslost/

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да више никога не дотичу пријетње Милорада Додика за кога је рекао да је Додик човјек који неумитно одлази у политичку прошлост, а што је добро за РС. Каже да их из парламента само могу изнијети, али ће и даље инсистирати да се поштује воља народних посланика.

Бореновић је говорећи о најави суспензије референдума, што још није формализовано, ТВ 1 рекао да је скупштинска већина у једној врсти страха и да сада знају да се мора поштовати воља народних посланика.

Навео је да Савез за промјене није подржао такву врсту референдума те казао да је таква врста референдума била беспотребна, али да је сада питање када ће се сједница парламента одржати.

– Ово што се недавно десило када је полиција са дугим цијевима јуришала на посланике нешто што мора водити ка смјенама кључних људи који су тражили да полиција уђе. Ми хоћемо да знамо да ли је то урадио неко из парламента, министар унутрашњих послова или обојица. Инсистирамо да ти људи или буду смијењени или поднесу оставке и да се све одлуке које су донешене на тој нелегалној сједници ставе ван снаге, и да се расправља о ревизорском извјештају – казао је Бореновић.

Додао је да их из парламента само могу изнијети, али ће и даље инсистирати да се поштује воља народних посланика.

Предсједник ПДП-а је говорећи о Првој скупштини народа, казао да је са грађанима разговарано о ономе о чему се било ускраћено говорити у НСРС.

– Био је то значајан скуп који је показао да је могуће на достојанствен начин организовати дебату и директну комуникацију са грађанима, а грађани су јако заинтересовани за то, зашто је ревизорски извјештај толико болан за владајућу коалицију. Ми настављамо даље, у наредним данима ћемо бити у Источном Сарајеву и разговарати са грађанима – навео је.

Истакао је да грађани очекују од опозиције да још снажније се супростави владајућима што се видјело на скупу у Банским дворима.

Казао је да пријетње Милорада Додика се више никога не дотичу и да је Додик човјек који неумитно одлази у политичку прошлост, а што је добро за РС, те да пријетње више не стоје и да је кроз скупштину народа послат најбољи одговор на то.

– Ми знамо да ће они сада инсистирати на тобожњем јединству али им то неће успјети јер су се одвојили од народа, али и од институција јер управо су они криви за њихово урушавање – додао је.

Он је у контексту сталних оптужби за издајништво казао да издају, како је навео, лоповлук владајуће коалиције, и да је то обавеза.

Повезане вијести:

ПДП РС