http://pdp.rs.ba/borenovic-dodik-mozda-sprema-moju-likvidaciju/

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић поручио је да је спреман да предсједником Републике Српске Милорадом Додиком на Радио-телевизији Републике Српске или било којем другом мјесту аргументовано изнесе све чињенице и податке о имовини коју посједују.

Бореновић је рекао да ће то урадити са задовољством, да је спреман да упореди своју кућу од 150 метара квадратних са гаражом на плацу од 390 метара квадратних и Додикове „куће, виле, објекте, десетине хиљада квадрата земље“.

Он је додао да је спреман да покаже папире о имовини и да се упореди ко је и на који начин платио и изградио кућу, како је ко зарадио новац за то и да ли су плаћени порези.

„То ће бити обавеза свих нас врло брзо када се усвоји закон о поријеклу имовине. Ако је иоле храбар и сигуран у себе нека га он /Додик/ предложи, ми ћемо га подржати“, рекао је Бореновић на ванредној конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је поручио да ће своју имовину први дати на испитивање, те да је његов отац имовину стекао кроз добит из приватне фирме на који је платио порез.

Бореновић је нагласио да Додик не би требало да помиње његову породицу, јер ни он никада није помињао ничију породицу, те додао да се Додик обрушио на његовог оца који је у рату био војник.

Он је истакао да ће Додик морати дати одговоре на бројна питања, попут тога да ли је платио све обавезе према Републици Српској у стицању имовине, као и на то гдје су милијарде КМ.

Бореновић је поручио да га Додик не може купити и да ће наставити борбу против његове политике, коју је оцијенио погубном за Српску.

Он је поручио предсједнику Српске да га „буде срамота сваке ријечи коју је рекао“ и поновио да је спреман да на бази аргумената о свему овоме разговарају.

Лидер ПДП-а је навео да је био на преговорима о Бутмирском пакету и да је у име ПДП-а рекао да одбија тај пакет, а да је Додик тада рекао да су он и СНСД, чији је лидер, за НАТО, да би након преговора пред камерама рекао да је против.

Бореновић је оцијенио да то разоткрива Додикову лажну причу и лажни патриотизам.

Он је рекао да Додик можда може да га ућутка неким средствима, можда, како каже, ликвидацијом, али да се не плаши.

Бореновић је Додику поручио да би требало „предсједнику Владе Републике Српске Жељки Цвијановић помоћи да савлада први разред основне школе, јер је немогуће да нешто појефтини за 113 одсто и да се продужи живот пензионерима“.

Он је Додика позвао да прочита образложење опозиције за изгласавање неповјерења Влади и да каже шта није тачно у 200 страна те иницијативе коју су предали у Народну скупштину Републике Српске.

 

Повезане вијести:

ПДП РС