http://pdp.rs.ba/borenovic-bicemo-jezgro-opozicionog-ukrupnjavanja/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић рекао је да је успјешно дјеловање представника ове странке у заједничким институцијама БиХ протеклих мјесеци дало снагу ПДП-у, што ће омогућити да постане незаобилазан политички фактор.

Бореновић је вечерас у Новом Граду рекао да се због тога знатан број других политичких партија жели приближити ПДП-у.

“Желе се око нас окупљати и ПДП ће окупити значајан број структура да би се смањио број странака које ће изаћи на изборе. Желимо да се политички амбијент сведе на мањи број странака и да ПДП буде странка у којој ће друге политичке снаге препознати квалитетан програм који нудимо и квалитене људе које имамо, али и да смо отворени за све који желе афирмисати позитивне идеје”, рекао је Бореновић.

Он је навео да је посланички клуб ове странке јачи за једног посланика – Адама Шукала, који дјелује у клубу ПДП-а.

“Започели смо разговоре и са НДП-ом за могућ заједнички наступ на сљедећим изборима. Има ту још значајних политичких странака које су парламентарне и ванпарламентарне, а то је процес који треба да покаже да смо спремни да заједно креирамо толико жељени амбијент у којем ћемо знањем и стручношћу показати да нам је неопходно да у Републици Српској направимо много боље резултате”, нагласио је Бореновић.

У вези са проблемом отварања граничног прелаза у Новом Граду за теретни саобраћај, Бореновић је рекао да су министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић уложили огроман напор да би тај проблем био ријешен.

Бореновић је напоменуо да су неопходне дозволе о носивости моста које би надлежној комисији појачале став да се гранични прелаз може користити и за теретни саобраћај.

Повезане вијести:

ПДП РС