http://pdp.rs.ba/borenovic-bez-tuzbi-vrijeme-je-da-se-radi/

Лидери странака владајуће коалиције на нивоу БиХ раговарали су данас у Сарајеву о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, те односима унутар саме коалиције.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић предложио је радни документ декларације о европском путу БиХ.

Како је истакао на конференцији за новинаре након састанка, циљ овог документа је да се политички званичници уздрже од подношења тужби и апелација, а да се покаже мјерљив рад.

„Овај приједлог је добро дочекан од свих партнера. Видјећемо хоће ли бити спремности да се он потпише, како се не бисмо више бавили прошлошћу“, казао је Бореновић.

Бореновић је казао да ПДП тражи да Уставни суд Бих доноси одлуке консензусом и да у њему буду домаће судије.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица оцијенио је да је коалиција на нивоу БиХ стабилна, а посебно је указао на значај званичне посјете делегације Вијећа министара БиХ Београду.

„То је позитиван догађај и охрабрени смо порукама које су том приликом упућене, посебно због дешавања у протеклом периоду. Јако битно да је премијер Србије Александар Вучић исказао дејтонско опредјељење. Предсједавајући Вијећа министара БиХ Денис Звиздић разуман и политички зрео човјек који је направио искорак“, казао је Говедарица новинарима након састанка у Предсједништву БиХ.

На данашњем састанку разговарано је и о активностима Вијећа министара БиХ. Одговарајући на упит новинара о ревизији рада Вијећа министара БиХ, Говедарица је казао да СДС не тражи ничију смјену.

Повезане вијести:

ПДП РС