http://pdp.rs.ba/borenovic-besmisleni-su-dodikovi-pozivi-na-razgovore/

Позиви предсједника Републике С­рпске и СНСД­а Милорада Додика опозицији у Републици Српској на разговоре су бесмислени, јер је одбио да се о стању у Републици Српској разговора у парламенту, изјавио је  предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић.

Указао је да су Додик и представници владајућих странака у Републици Српској имали прилику за разговоре на посебној сједници Народне скупштине у вези с радом Владе Републике С­рпске, за коју опозиција сматра да је најлошија од постанка С­рпске.

­Додик није прихватио те разговоре у парламенту и он је одговоран што није изгласан дневни ред те посебне сједнице, јер је сам то и најављивао. Јако је лицемјерно и дволично да након тога позива на разговоре, а имао је тај дан прилику да с нама разговора отворено аргументима. Исцрпљени су сви модели разговора с људима који су нас довели у тешку ситуацију у РС­у,

рекао је Бореновић, након сједнице Предсједништва ПДП­а.

Очекује да опозиција у Републици Српској у јулу у парламенту Републике С­рпске затражи интерпелацију у вези с пет кључних сектора у којима је, како је навео, стање изузетно тешко, због чега су и тражили да се Влади Републике Српске изгласа неповјерење.

Прецизирао је да ће посланички клубови СДС­а, ПДП­а и НДП­а инсистирати да се расправља о тешком стању посебно у пет области, а односе се на економска кретања и привредни амбијент, стање у здравственом и пензијско­инвалидском сектору, пољопривреди и када су у питању демографска кретања у Републици Српској.

Након захтјева за интерпелацијом у јулу, у року од 60 дана требало би већ у септембру у Народној  скупштини Републике С­рпске и да расправља о једној од ових области. Задовољан је разговорима у вези с укрупљавањем опозиционе сцене у Републици Српској.

­Налазимо се у поодмаклој фази разговора с НДП­ом и другим странкама које су заинтересовање за заједнички наступ на наредним изборима,

закључио је предсједник ПДП­а.

Повезане вијести:

ПДП РС