http://pdp.rs.ba/borenovi-u-dodikovoj-knjizi-svaki-clan-pdp-a/

Црна књига коју је најавио лидер СНСДа и предсједник Републике Српске Милорад Додик, по свему судећи, неће бити танка и све је више кандидата за уношење на списак оних који су на било који начин оштетили ову партију.

На листи би се тако могли наћи сви активнији чланови опозиционих партија Српске, али и многи новинари, професори и други јавни дјелатници. Црну књигу је предсједник највеће странке у овом ентитету најавио на страначком скупу крајем октобра у Бањој Луци. На снимку се јасно види да није монтиран, а његову аутентичност нико није ни покушао да оспори, како се то радило у случају аудиоснимка афере Два папка, када је предсједница Владе РС-а Жељка Цвијановић тврдила да није разговарала о куповини посланика.

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић рекао је да би се на листи, а када је само ријеч о овој странци, могли наћи он, Игор Црнадак, Мирослав Брчкало, Драгиша Дуца Делић, Никола Дроњак и многи други.

Уствари, на његовој листи би се могао наћи сваки члан ПДП-а. Људи у РС-у треба да свате да није проблем у нама него у њему, који наноси немјерљиву штету ентитету. Умјесто да прави листе и црне књиге, Додик би могао да одговори народу гђе су нестале народне паре, ко је убио Вукелића и да, на крају крајева, дадне одговоре на велики број афера које су се догодиле током свих ових година Додиковог режима, рекао је Бореновић.

На листи би се међу првима могао наћи Славко Вучуревић, бивши градоначелник Требиња, који је са СНСД-ом ратовао у овом граду више година, указујући и на пљачку у предмету Бобар банка. Према неким показатељима, своје „поглавље“ у овој књизи би могли имати и бањолучки психолог и један од жешћих критичара власти Срђан Пухало, као и новинар Слободан Васковић.

Повезане вијести: