http://pdp.rs.ba/borenovi-u-brchkom-nema-vlasti-bez-pdp/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је у Ражљеву код Брчког да ће ПДП у наредне четири године бити незаобилазан политички фактор без којег се нигдје у Републици Српској неће моћи формирати локална власт, па ни у Брчко дистрикту.

„ПДП и Напредна Српска у дистрикту имају квалитетан кадровски потенцијал, због чега очекујемо велику подршку бирача да бисмо имали најмање два посланика у Скупштини дистрикта“, рекао је Бореновић током предизборног скупа у Дому културе у брчанској мјесној заједници Ражљево.

Он је навео да је ПДП у Пелагићеву јуче постигао договор са Савезом за промјене у вези са заједничким кандидатом за начелника те општине.

„Жеља нам је да у свим градовима и општинама имамо заједничке кандидате за начелнике и градоначелнике. Пелагићево је 58. општина гдје наступамо заједно са странкама које чине Савез за промјене“, рекао је Бореновић.

Бореновић је, такође, нагласио да је јако важно сачувати Србе у Републици Српској, повећати наталитет и јачати породицу као основну ћелију друштва.

Предсједник брчанског одбора ПДП-а и носилац одборничке листе коалиције ПДП-НС Синиша Голић оцијенио је катастрофалним учинак актуелне власти у Брчко дистрикту, наводећи да је буџет дистрикта у дефициту од неколико десетина милиона КМ.

„Са нашим коалиционим партнером ћемо већ 3. октобра почети да размишљамо о томе како ћемо спроводити наш економски програм који је заснован на ономе од чега се живи и ради – образовању, здравству, привреди и пољопривреди“, напоменуо је Голић.

Предсједник брчанског одбора Напредне Српске и кандидат на одборничкој листи коалиције ПДП–НС Милорад Митровић рекао је да су комбинација младости и искуства чланова ових партија гаранција да ће им на гласачи повјерити најмање четири мандата у брчанском парламенту.

Повезане вијести:

ПДП РС