http://pdp.rs.ba/borenovi-tim-za-pobjedu-rs-je-tim-za-b/

Након силних хвалоспјева које грађани у Републици Српској ових дана слушају од владајуће коалиције у трци за којим гласом више, потпредсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић рекао је у понедјељак у Бањалуци да тај тим није тим за побједу него за биједу, упропаштавање и нестанак Српске.

-То је тим који је Републику Српску довео на ивицу просјачког штапа, осиромашио, задужио, оставио без посла, довео у изолацију и тајкунизовао. Такав тим треба мијењати, али тај тим мора дати и одговоре на многа питања као што су зашто у РС данас нема посла, зашто су пензионери и борци понижени, зашто млади желе да оду, зашто су корупција и непотизам опште присутне појаве у друштву и шта је са милијардама марака које су извучене из буџета РС за разне сумњиве пројекте – истакао је Бореновић.

ПДП ће 12. октобра позвати грађане да изађу на изборе и бирају између тима за биједу РС који предводе Додик, Цвијановићева и Радојичић и тима за шансу РС који предводе Огњен Тадић и Младен Иванић.

-Ми смо спремни да након избора формирамо Владу РС како би дали брза рјешења и у децембру већ усвојили буџет за 2015. годину који би био развојни и омогућио да се у Републици Српској коначно почне радити и зарађивати. Ми ћемо се борити за бољу и срећнију Српску – рекао је Бореновић.

Он је додао да ће сутрашња сједница Народне скупштине РС показати колики је страх у владајућој коалицији, те да ће једина тачка дневног реда бити како маркетиншки прикупити неколико хиљада гласова за власт у Станарима, што смтатра да им неће успјети јер ће грађани у тој општини поново гласати за промјене.

Такође, Бореновић сматра да је потребно донијети нови закон о задуживању, дугу и гаранцијама, јер је Република Српска презадужена.

-Задужење Републике Српске од 5.4 милијарде КМ представља велику опасност по Српску, а спас једино лежи у репрограму тих кредитних задужења. ПДП ће се залагати за запошљавање, економске реформе, али и за повећање наталитета у Српској – закључио је Бореновић.

Повезане вијести: