http://pdp.rs.ba/borenovi-snsd-stoji-iza-rezima-koji-treba-rusiti/

Након што је Савез за промјене одлучио да прекине сваку сарадњу са СНСДом и Милорадом Додиком, предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић изјавио је како је режим предсједника Републике Српске изгубио сваки осјећај за реалност.

Савез за промјене одлучио је да прекину сву врсту сарадње с предсједником Републике Српске Милорадом Додиком након његових „пријетњи“ да Влада неће помагати општине у којима није побиједио СНСД те да чланови Владе неће имати било какву комуникацију с руководствима тих локалних заједница и да ће СНСД направити тзв. црну књигу у коју ће бити уписани сви они који су било када на било који начин СНСДу „направили штету“.

Предсједник ПДП-а казао је да је ријеч о сасвим оправданом ставу Савеза за промјене с обзиром на то да понашање Милорада Додика не приличи никоме.

„То не може нико ни оправдати. Застрашујуће је што је Додик то изјавио пред кључним људима из СНСДа који су то поздравили аплаузом. То је знак да СНСД стоји иза диктаторске политике која приличи режиму које треба рушити“, рекао је Бореновић.

Он је рекао да је данас договорено да се прекине сваки вид комуникације и сарадње са Додиком и СНСДом те да се користи сваки вид парламентарне и непарламентарне борбе против режима у РС-у.

„Битно питање је како сачувати опшине, градове и грађане који су евидентно узнемирени јер их је Додик подијелио на подобне и неподобне. Ми ћемо у наредним данима вјероватно тражити да се сви наши начелници у опшинама и градовима гдје смо побиједили обрате министарствима, јавним предузећима и управама захтјевом да се добије став како и на који начин ће се они односити према опшинама“, казао је Бореновић.

Како каже, ако се опредијеле за слијепо слушање Милорада Додика то ће дефинисати будуће мјере Савеза за промјену и радикализацију односа.

Они су потпуно параноични људи који су изгубили осјећај за сваку реалност. То су особе које немају осјећај за нормалне вриједност. Како тумачити чињеницу да је њихова стратегија да мрцваре Савез за промјене у институцијама БиХ, чиме показују да њих не интересују грађани“, рекао је Бореновић.

Закључио је да СНСД само занима како политички нанијети штету грађанима, политичким супарницима и однијети побједу.

„Најбоље је саслушати 45 минута говора Милорада Додика и то јасно показује шта је СНСД. То је група поданика који се јасно служе диктаторским методама и који су најбољи показатељ каква не треба бити политичка структура“, казао је Бореновић.

Повезане вијести: