http://pdp.rs.ba/borenovi-slijede-raspushtana-i-promj/

Неопходна су распуштања

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да је ПДП задовољан са 63.000 освојених гласова на локалним изборима, али да је анализа показала да је та странка у Бијељини и Требињу освојила више гласова него заједно у Бањалуци, Добоју, Зворнику и Приједору, због чега ће услиједити распуштања и промјене у одређеним одборима.

„Интересантно је да смо у Бијељини и Требињу освојили 11.723 гласа, а у Бањалуци, Добоју, Зворнику и Приједору само 11.400. Треба нагласити да у Бијељини и Требињу постоји 140.000 бирача, а у ова четири града њих 400.000. За десетак дана биће одржана сједница Главног одбора ПДП-а и ми смо већ предузели неке мјере„, навео је Бореновић.

Он је новинарима након сједнице Предсједништва ПДП-а која је одржана данас у Бијељини рекао да је ПДП остварио најбољи резултат у Бијељини са освојених 8.300 гласова.

„Данас смо похвалили рад двадесетак општинских и градских одбора ПДП-а, а требало би узети у обзир да је ПДП имао и унутарпартијске изборе и да су се људи који сада воде партију окупили прије нешто мање од годину дана. Нисмо задовољни резултатима за начелнике и градоначелнике и то ћемо анализирати са нашим коалиционим партнерима“, навео је Бореновић.

Ускоро са Говедарицом

Он је најавио да ће се наредних дана састати са предсједником СДС-а Вукотом Говедарицом.

Бореновић је рекао и да осуђује то што „владајућа коалиција у Републици Српској одбија да усвоји добре приједлоге ПДП-а“.

„Имате примјер закона о висини стопе затезне камате који је владајућа коалиција оборила без иједног аргумента, без иједног става Владе, а истакао бих и амандмане које је опозиција предложила на закон о Дану Републике, који су знатно побољшавали овај документ, али нису усвојени“, рекао је Бореновић.

На питање новинара зашто борба против корупције у БиХ не даје резултате, Бореновић је истакао да резултате треба очекивати у наредном периоду.

„Можемо тражити изговор у томе да правосуђе Српске не ради свој посао јер знамо да је под притиског власти, или говорити да је правосуђе БиХ под спрегом главног тужиоца, што је чињеница, али ми и даље тражимо одговоре на питања – зашто су пропале Бобар банка и Банка Српске, те гдје је нестало три милијарде КМ у посљедњих осам година“, поручио је Бореновић.

Промјене су кренуле

Потпредсједник ПДП-а Славиша Марковић додао је да је данас донесена одлука о распуштању општинског одбора ове партије у Пелагићеву, те да слиједе промјене и у одбору у Власеници.

„Када је ријеч о формирању скупштинске већине у Бијељини, мислим да ће у уторак стићи потврде о изабраним одборницима из Централне изборне комисије БиХ, а 15 одборника из странака које су подржале Мићу Мићића за градоначелника, и даље су уз њега“, рекао је Марковић.

Повезане вијести:

Најновије

Претходно