http://pdp.rs.ba/borenovi-redefenisati-i-ojachati-opo/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић изјавио је данас да је потребно редефинисати односе у Савезу за промјене и ојачати опозициону борбу у Републици Српској.

Бореновић је рекао да очекује да ће СДС брзо завршити процес избора предсједника странке, након што је Младен Босић јуче поднио оставку на ту дужност.

„Спремни смо унутар Савеза за промјене да сједнемо и разговарамо, али да се зна ко и колико вриједи. Спремни смо и да га назовемо ‘Савез за Републику Српску’ или ‘Савез за Српску’, који ће донијети толико жељене промјене“, рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци након разговора са директорима пет домова здравља који су пословали позитивно.

Према његовим рјечима, потребно је редефенисати, реструктурирати и ојачати опозициону борбу у Српској „кроз Савез за промјене или можда кроз ‘Савез за Српску’ или на неки други начин“ и направити такву врсту структуре у којој ће се знати ко, шта и на који начин ради.

Бореновић је рекао да је одржао састанак са директорима домова здравља који имају успјешан резултат да би се покренула прича о томе шта урадити у здравству Српске да би било боље. Он је навео да здравствене установе у Српској по основу пореза и доприноса дугују 215 милиона КМ, а највећи дужник је Универзитетски клинички центар РС, са 72 милиона КМ дуговања.

Директор Дома здравља Србац Саша Јовичић сматра да домове здравља не би требало уврстити у трезорски систем пословања, због тога што је велики број локалних заједница у дуговима и да би због тога такво пословање угрозило функционисање домова здравља.

На састанку су били присутни директори домова здравља из Српца, Котор Вароша, Братунца, Градишке и Пала.

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно