http://pdp.rs.ba/borenovi-prijetne-gra-anima-sramot/

– Предсједник Партије демократког прогреса (ПДП) Бранислав Бореновић оцијенио је као срамотну изјаву генералног секретара СНСДа Луке Петровића да ће „све који буду на протестима опозиције, 14. маја у Бањој Луци сматрати издајницима РС-а“.

– То су борци, породице погинулих, мајке, млади и срам вас било Лука Петровићу, Милораде Додику и свих вас из СНСДа да издајницима њих називате… Тиме сте само изазвали огроман додатни револт грађана, ви који пљачкате РС годинама и одговорни сте за нестанак три милијарде КМ грађана РС-а, те данас ликвидирали још једну банку РС. Нека вас буде срамота, а поручујемо вам да народ и ми не одустајемо од протеста, јер је то наша одговорност – рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањој Луци.

Бореновић истиче да у Савезу за промјене не одустају од најављеног народног протеста те да су их контактирали бројни грађани, уз подршку да истрају у мирном изражавању незадовољства.

У Савезу за промјене су, каже, изненађени, па чак и шокирани да је генерални секретар СНСДа Лука Петровић данас устврдио и да су владајуће странке добиле одобрење за контрапротесте 14. маја.

– Или то говори да полиција подстиче сукобе или је СНСД спреман да мимо закона проводи терор у Бањој Луци – рекао је Бореновић и додао да је „скандалозно ово што ради СНСД, у страху од грађана РС-а, који желе да искажу своје незадовољство“.

– Они ће преузети одговорност за било какве сукобе и немире 14.маја – навео је Бореновић.

Савез за промјене је, појаснио је, 28. априла упутио захтјев полицији да одобри мирно окупљање грађана РС.

МУПРС-а није орган који даје сагласност, већ само може да забрани одређено окупљање у складу с Законом о јавном окупљању у РС-у и то најкасније 24 сата прије скупа.

– Стога је невјероватно да је генерални секретар СНСДа рекао да је МУП њима одобрио скуп 14. маја – додао је предсједник ПДП-а.

Поставља се питање, да ли су ово грађани на које мисли господин Петровић?

image-5f7d7809d661f49d4a1ad9151b7ec0f6df70dd25f0d6d254d4ddc24b2fe2b1b8-V

Повезане вијести: