http://pdp.rs.ba/borenovi-premijerka-je-nesposobna/

Потпредсједник ПДП Бранислав Бореновић рекао је да је премијерка РС неспособна и да њена Влада РС не зна ништа друго осим кредитно се задуживати по принципу „задужи, потроши, неко ће вратити“.

Бореновић је реаговао на премијеркину данашњу изјаву да СДС, ПДП и НДП омаловажавају институције РС јер су у институцијама БиХ одбили да прихвате ново кредитно задужење код Свјетске банке.

Бореновић је позвао премијерку Жељку Цвијановић и њеног страначког шефа Милорада Додика да умјесто тог задужења затраже да њихов пулен Драган Вучетић врати новац који је проневјерио из предузећа „Никола Тесла“ и да у згради Владе РС нађу и активирају мјенице Робне куће „Боска“.

-Подсјећам премијерку да је грађанин Републике Српске данас дупло више задужен од грађанина у ФБиХ захваљујући њиховој неодговорној политици. Убијеђен сам да Цвијановићева и Додик најбоље знају и гдје су Вучетић и гдје су мјенице великог србијанског бизнисмена Драгана Ђурића, а кад их нађу Српској кредит неће бити потребан – нагласио је Бореновић.

Повезане вијести: