http://pdp.rs.ba/borenovi-poruchio-dodiku-pochni-se-pak/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић у разговору за портал Kliks.ba поручио је Милораду Додику да се почне паковати, те да је дошао крај његовој политици у Републици Српској, коју је довео у несагледиве економске проблеме.

Уочи најављених протеста које ће опозиција у Републици Српској одржати ускоро, све су гласнији коментари владајуће коалиције о организацији контрапротеста, који ће бити усмјерени против рада Савеза за промјене на државном нивоу, који, према ријечима Милорада Додика, штети интересима Републике Српске.

Тако је предсједник Републике Српске Милорад Додика рекао да је спреман поднијети оставку, уколико опозиција на протестима окупи 40.000 људи. Он је нагласио да власт у Српској неће организовати контрапротесте, већ митинг за Републику Српску.

Бореновић, лидер ПДП-а истиче, да уколико ће Додик уистину поступити у складу са најавом да ће се повући ако на протесте изађе 40.000 људи, вријеме је да се почне паковати.

„Додик је тај који сноси највећу одговорност и кривицу за лоше економско стање у Републици Српској, за најмање пензије, за неисплаћивање подстицаја пољопривредницима, за неисплаћивање борачке накнаде, помоћи породиљама и још много тога. Ми му поручујемо нек се полако почне паковати. На његове изјаве, којим жели забавити грађане, више нико се не може ни насмијати, а још једна или двије такве изјаве и имаће преко 100.000 људи у Бањој Луци“, истакао је Бореновић.