http://pdp.rs.ba/borenovi-podrshka-zhenama-na-lokalnim/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да ПДП даје пуну подршку женама из својих редова да на предстојећим локалним изборима остваре добар резултат, да више партиципирају у одборничким клупама и да се тиме боре за бољи положај жена у свим локалним заједницама у Републици Српској.
Након састанка у Бања Луци са предсједницом Форума жена ПДП-а Миром Пекић и кандидаткињом ове странке за начелницу општине Крупа на Уни Љиљаном Басарић, Бореновић је рекао новинарима да сви траба да дају шансу да жене буду изабрани носиоци власти у локалним парламентима и градовима Републике Српске.
„Вјерујем да ћемо након 2. октобра имати знатно већи утицај жена у локалним срединама и то је интерес ПДП-а“, истакао је Бореновић.
Он је позвао све грађане Републике Српске да женама из ПДП-а дају много већу подршку него што је то био случај до сада и да се равноправност полова учини много реалнија јер је одраз тога колико је Република Српска демократско друштво.
Бореновић је подсјетио да су у најразвијенијим демократијама данас у Европи у много бољој политичкој позицији жене него мушкарци, наводећи да у Норвешкој од седам политичких странака које партиципирају у парламенту пет воде жене.
Пекићева је рекла да се Форум жена ПДП-а у протекле четири године залагао за промјену положаја жена у ПДП-у, тако да је сада повећан број жена у Главном одбору и Предсједништву странке.
„ПДП је отворен за побољшање положаја жена у друштву и жели да се изједначи приступ према мушкарцима и женама“, истакла је Пекићева, додајући да је данас у Републици Српској знатно бољи положај жена у јавном него у приватном сектору.

ПДП