http://pdp.rs.ba/borenovi-pdp-raste-analizirati-rezu/

Партија демократског прогреса остварила је раст у односу на изборе 2012. године. Резултат је више од 60.000 гласова и имаћемо најмање 120 одборника у локалним скупштинама, рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Међутим, Бореновић је такође и рекао да све странке Савеза за промјене озбиљно треба да анализирају изборни резултат, како би се видјело ко је подбацио и како превазићи негативно изненађење које је изазаво изборни резултат савеза.

„Мислим да су на то спремни и остали лидери Савеза за промјене, да видимо шта се десило и како да из овога извучемо поуке. ПДП своју политику неће мијењати“, поручио је Бореновић.

Бореновић је рекао да је ПДП добио и три одборничка мјеста у Федерацији БиХ – Дрвару, Грахову и Гламочу.

Бореновић је навео да је укупни резултат ПДП-а око 10 одсто броја гласова на нивоу Српске што је више него на претходним изборима.

Када је ријеч о мандатима за начелнике и градоначелнике, предсједник ПДП-а је на конференцији за новинаре у просторијама странке потврдио да су побиједили у Котор Варошу, највјероватније у Шековићима, те да се у Костајници још може десити преокрет у корист њиховог кандидата.

„Очекивали смо побједу у Требињу, међутим Требињци су тако одлучили“, рекао је Бореновић и додао да та странка нема велике примједбе на злоупотребу политичког процеса током избора.

Он је навео да је ПДП-а очекивао бољи резултат у Бањалуци, гдје ће највјероватније имати три одборника у локалном парламенту.

Најавио је да ће партија озбиљно анализирати и рад појединих одбора ПДП и да су неминовне реконструкције.

Бореновић је мишљења да су на локалним изборима доминирале националне теме и све што се десило у вези са оспоравањем Дана Републике.

„СНСД је највише политички профитирао од референдума о Дану Републике, али без Савеза за промјене референдум не би успио“, сматра Бореновић.

Оцјењујући то што је Влада Српске данас утврдила текст закона о 9. јануару, Дану Републике, Бореновић је рекао да се то све могло урадити мудрије, али да резултати избора очигледно не би били овакви какви су.

„Били би другачији и то показује какву је ко намјеру имао“, тврди Бореновић.

Према његовом мишљењу, скок на овим изборима направиле су партије које су злоупотребљавале јавна средства посредством директора јавних предузећа.

Повезане вијести:

ПДП БЛ