http://pdp.rs.ba/borenovi-pdp-na-nivou-od-10-odsto-broja/

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Бранислав Бореновић рекао је вечерас да ће Савез за промјене наставити да функционише, али да ће бити потребна анализа резултата која треба да покаже шта су кључне поруке које су послали грађани на локалним изборима.

На питање да ли ће ПДП због видно лошег резултата Савеза за промјене размотрити учешће у том савезу, Бореновић је рекао новинарима да са Младеном Босићем /СДС/ и Драганом Чавићем /НДП/ немају ниједан отворен проблем, али да треба да постоје чисти политички односи.

Бореновић је нагласио да је кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бијељине Мићо Мићић, према прелиминарним резултатима, побиједио свог противкандидата Златка Максимовића и да је то “100 одсто тачно”.

Лидер ПДП-а честитао је свим начелницима и градоначелницима из СНСДа и других политичких странака “који су данас изабрани на локалним изборима”.

Бореновић је на конференцији за новинаре у Главном страначком изборном штабу у Бањалуци рекао да ПДП биљежи тренд раста, што показује и податак да су у Котор Варошу и Шековићима освојили начелничка мјеста, док им је Костајница измакла за двадесетак гласова.

“Очекујемо да ћемо имати више одборника него прије четири године, што показује да је ПДП на нивоу од 10 одсто укупног броја гласова”, истакао је Бореновић.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио је да ће ПДП као партија имати добар резултат, али да је незадовољан резултатом Савеза за промјене.

“Имаћемо два начелника. Јако бисмо вољели да смо успјели у Требињу у коме је очито било свега. Господин /Славко/ Вучуревић је заиста дао максимум од себе и заиста заслужује похвалу”, рекао је Иванић.

И Иванић је честитао СНСДу, јер је та партија вратила дио општина које је на прошлим изборима изгубила.

“Савез за промјене треба добро да анализира шта су разлози свега овога и зашто је толики број начелника изгубљен, иако је било средина гдје се десило и обрнуто”, оцијенио је Иванић.

Он је рекао да је важно што су избори протекли без већих инцидената и проблема.

Повезане вијести:

Најновије

НовостиИзјавеВидео

Претходно